Robert Røssell
, født 1965, har taget undervisning hos billedkunstneren Egon Bjerg Nielsen.

Han er uddannet på Skolen for Brugskunst (i dag Danmarks Designskole) og har frem til 2006 undervist i farvelære, croquis, design m.m. på BEC Design Hellerup.

Siden 2006 har Robert Røssell lavet adskillige bestillingsværker blandt andet til den Europa Nostra-præmierede Kongelig Militære Klædefabrik i Usserød og Farum Kulturhus.

Robert Røssell har siden 2006 udstillet i en lang række firmakunstforeninger.

Han har udstillet offentligt på den censurerede udstilling Kunstnernes Påskeudstilling kp09, Århus, i Galleri Margit Dørflinger i Randers, hos Tuse Næs Kunsthåndværk, Vilvorde Kursuscenter og i Galleriet i Farum Kulturhus i 2011,  2013 og 2014.  I foråret 2015 i Galleri Claus C i København og i Helleruplund Kunstforening og i oktober 2015 deltog han for første gang i kunstudstillingen Kunst for alle 2015 i Øksnehallen i København. Han har efterfølgende deltaget i Kunst for alle 2016 i Øksnehallen og i 2017 både i Ridehuset i Århus og i Aalborg Kongres- og Kulturcenter.

I 2017 har han sammen med Kunstgruppen h/arts udstillet i Galleriet i Farum Kulturhus og i Galleri LB i Kompagnistræde, København.  I 2017 deltog endvidere han i Kunst for alle 2017 i Lokomotivværkstedet fra den 6 – 8 oktober og i Taastrup Kunstforening, Poppel Alle 12, Taastrup fra 7. november til 14. december.

I oktober måned 2017 afsløredes to værker på 140 x 180 cm med titlen From One Place To Another – Fra en bevidsthed til en anden.  De to værker er tænkt som klimamalerier og er skabt på bestilling af Furesø Kommune, som har ønsket at formidle kommunens klimabudskab gennem kunsten og er ophængt i atriumgården i kommunens nye rådhus over indgangen til byrådssalen.

2018 bød på udstilling på Kunst for alle i Ridehuset i Aarhus i januar og Rotary Kunstmesse i Fængslet i Horsens i marts.  I april deltog han igen i Kunst for alle.  Denne gang i Aalborg Kongres- og Kultur Center og i oktober i Lokomotivværkstedet i København.

Omdrejningspunktet i Robert Røssells malerier er naturelementerne, stoflighedskontraster og rytmen i form, linje og streg.

Nogle tilbagevendende emner er skyformationer, vand og et ofte dramatisk møde med jordoverfladen i form af skybrud, regn og vild bevægelse. Træer er også næsten altid en meget væsentlig faktor i disse imaginære verdener. Der bliver også arbejdet med et miks af perspektiver, således at der i samme maleri indgår både fugle-, jord- og myreperspektiv.

Herudover arbejder han med portrætter på baggrund af imaginære modeller, der beskriver menneskets forskellige sindsstemninger, og som lever og agerer i de verdener, der kommer til udtryk i hans øvrige værker.  Værkerne er udarbejdet som mixed media på iPad og efterfølgende bearbejdet med forskellige virkemidler som blyant, tusch og collage.

Materialerne er som oftest akryl, blyant og collage på lærred, som fusioneres i en sammensmeltning mellem de forskellige materialevalg samt blyantstegninger.

Farvevalget er i perioder stærke og markante og i perioder farver, der lægger sig tæt op ad dét man ser i naturens jordfarver, plantefarver m.v.

Og som noget nyt: Monotypi
Monotypi er en ladtryksteknik, hvor der kun skabes et enkelt tryk, idet efterfølgende tryk aldrig vil være identisk med det første tryk. Visse værker er efter trykket tilføjet collage.
Alle værker er derfor unika.