ROBERT RØSSELL
ET BILLEDRYTMISK UNIVERS
Robert Røssell, født 1965, har taget undervisning hos billedkunstneren Egon Bjerg Nielsen.
Han er uddannet på Skolen for Brugskunst (i dag Danmarks Designskole) og har frem til 2006 undervist i farvelære, croquis, design m.m. på BEC Design Hellerup.
Siden 2006 har Robert Røssell lavet adskillige bestillingsværker blandt andet til den Europa Nostra-præmierede Kongelig Militære Klædefabrik i Usserød og Furesø Rådhus.
Robert Røssell har siden 2006 udstillet i en lang række firmakunstforeninger.
Han har udstillet offentligt på den censurerede udstilling Kunstnernes Påskeudstilling kp09, Århus, i Galleri Margit Dørflinger i Randers, hos Tuse Næs Kunsthåndværk, Vilvorde Kursuscenter og i Galleriet i Farum Kulturhus i 2011, 2013 og 2014. I foråret 2015 i Galleri Claus C i København og i Helleruplund Kunstforening. Sidenhen på Dronninglund Kunstcenter, Galleri ArtCompaz m. fl.
I oktober 2015 deltog han for første gang i kunstudstillingen Kunst for alle i Øksnehallen i København. Han har siden deltaget hvert år i Kunst for alle i Øksnehallen og Lokomotivværkstedet i København og i Aalborg Kongres- og Kulturcenter og Ridehuset i Århus.
Robert Røssell skaber værker i flere forskellige tekniker:
I akryl og andre elementer på lærred, tegning på iPad og derefter trykt på papir, samt som monotypi.
Der indgår ofte collage og viderebearbejdelse f.eks. med blyant i alle tre tekniker, hvorefter værket fremstår som mixed media. Der er ingen grænser eller regler sat op for, hvad der smeltes sammen i de enkelte værker med hensyn til teknik. En evig undersøgelse og nysgerrighed indenfor tekniker og materialer.
Robert Røssells billedunivers har primært omdrejningspunkt i to emner:
Det ene – naturen, oftest i en spirende abstraktion, der kræver, at beskueren oplever bevægelse, lyd og stoflighed på samme tid. Der arbejdes med et miks af perspektiver, hvori indgår både fugle-, jord- og myreperspektiv.
Det andet – der arbejdes med portrætter, der oftest er imaginære mennesker – væsener – hvor der undersøges sindsstemninger, ophævelse af kønnet og dermed en større fritolkning til beskueren.
Ambition og ønske er, at disse to primære omdrejningspunkter skal kunne opleves, således at beskueren kan opleve abstraktion og de imaginære væsener som et samlet univers.