Om Robert Røssell

Robert Røssell, født 1965,
har taget undervisning hos Egon Bjerg Nielsen. Uddannet på Skolen for Brugskunst og har siden 2006 virket fuld tid som billedkunstner.
Robert Røssell skaber værker i flere forskellige tekniker – altid i et undersøgende og muterende univers:
I akryl og andre elementer på lærred, tegning på iPad trykt på papir, samt som monotypi. Der indgår collage og videre bearbejdelse f.eks. med blyant i alle tre tekniker,hvorefter værket fremstår som mixed media. Robert Røssells billedunivers har omdrejningspunkt i to emner:

Det ene – naturen, oftest i en spirende abstraktion, der kræver, at beskueren oplever bevægelse, lyd og stoflighed på samme tid. Der arbejdes med et mix af perspektiver, hvori indgår både fugle-, jord- og myreperspektiv.
Det andet – der arbejdes med portrætter, der oftest er imaginære mennesker – væsener – hvor der undersøges sindsstemninger, ophævelse af kønnet og dermed en større fritolkning til beskueren.
Ambition og ønske er, at disse to primære omdrejningspunkter skal kunne opleves, således at beskueren kan opleve abstraktion og de imaginære væsener som et samlet univers.

Robert Røssell har udstillet i en lang række firmaers kunstforeninger. Han har offentligt udstillet bl.a. på den censurerede udstilling Kustnernes Påskeudstilling kp09, Aarhus, Annaborg i Hillerød, Farum Kulturhus, Dronninglund Kunstcenter og gallerier rundt om i Danmark.

Han har deltaget i kunstmessen Kunst for alle siden 2015 i Øksnehallen og Lokomotivværkstedet, København, Aalborg Kongrescenter og Ridehuset i Aarhus.
Er fast tilknyttet Galleri Juel Verland, der har base i Holbæk.
Han har lavet en del bestillingsarbejder: Skabte f. eks. i 2006 en billedserie på fem malerier 100 x 100 cm til den Europa Nostra-præmierede Kongelig Militære Klædefabrik i Usserød, og i 2013 to såkaldte klimamalerier, der i dag hænger i Furesø Kommunes rådhushal.